fbpx

Megnyílt Máté Bence kiállítása a Klauzál téren

Különleges paraván fogadja a Klauzál térre látogatókat. Máté Bence természetfotós felvételeit naplemente után érdemes megcsodálni, ugyanis egyedi, ledes megvilágítást kaptak. A minitárlat egy jövő évi, hazai kiállításturné tesztje.

Az elmúlt 20 év képanyagából válogatott ki hatszázat Máté Bence természetfotósamelyeket 15 paravánon, egy magyarországi kiállításturnén mutat be. Az első tesztparaván a Klauzál téren fogadja az arra járókat, s különlegessége, hogy egyedi, ledes világítást kaptak a képek hátulról, azaz naplemente után érdemes megcsodálni a felvételeket, akkor láthatóak teljes pompájukban.

Szegeden tesztelik Máté Bence egyedülállóan megvilágított fotóprojektjét - GALÉRIA. Fotó: Máté Bence

– Másfél éve tervezzük ezt a projektet, a fotókról 15 céggel készíttettünk nyomatokat, hogy színhelyesek legyenek, vagyis azt láthassák az emberek, mint én, amikor készítettem a felvételeket – magyarázta lapunknak Bence, aki elnyerte többek között Az év ifjú természetfotósa világcímet, majd az év természetfotósának is megválasztották.
A kiállítás koncepciójáról lapunknak elmondta, minden egyes paraván külön színvilágot kap, s így más és más hangulatot áraszt. Máté Bence érdekességként kiemelte, hogy a tárlat anyagául szolgáló képek több mint felét Szeged közelében, a Pusztaszeri Tájvédelmi Körzetben készítette. A kiállítás legfőbb célja ugyanis, hogy felhívja a figyelmet a természetvédelem és a közvetlen környezetünkben lévő, még megvédhető értékek fontosságára.

Máté Bence éjszaka is elhozza a természet csodáit - GALÉRIA. Fotó: Török János

A tárlat jövő márciusban Budapestről indul országjáró turnéra, Szegeden a Széchenyi tértől a Dugonics térig augusztus 15-e és szeptember közepe között lesz látható a teljes képanyag, a SzegedArt fesztivál keretében. – Talán azok a fotók lesznek a legérdekesebbek, amelyeken ellenfényben vannak állatok, s csak a kontúrvonaluk látszik, így például egy leopárdot csak egyetlen vonal rajzol ki – mondta lapunknak Máté Bence.

Az egyedülálló kiállításhoz egy verseny is kapcsolódik, a fotográfus azt szeretné, hogy állatokat gyűjtsenek az emberek, méghozzá a Facebook analógiájára. A projekt neve, a Fajbook is erre utal, a természet iránt érdeklődőket arra biztatja, hogy térképezzék fel mobiltelefonjukkal lakókörnyezetük élővilágát, s azon versenyezzenek, hogy ki tud több élőlényt, főként állatot felismerni, megörökíteni.

Forrás: delmagyar.hu
div#stuning-header .dfd-stuning-header-bg-container {background-image: url(https://matebencekiallitas.hu/wp-content/uploads/2018/10/3303027.jpg);background-color: #000000;background-size: contain;background-position: top center;background-attachment: initial;background-repeat: no-repeat;}#stuning-header div.page-title-inner {min-height: 650px;}
X