fbpx

Kiállítás Máté Bence fotóiból – Júniustól Egerben is

Máté Bence mintegy hatszáz természetfotójából nyílt szabadtéri kiállítás szerdán Budapesten, a Szent István Bazilika előtti téren. Júniustól Egerben is látható a tárlat. 

Máté Bence képein a madarak és az állatok olyan természetes módon viselkednek, hogy jó látható, még csak nem is sejtik, hogy valaki figyeli őket – mondta Áder János köztársasági elnök a kiállítás megnyitóján. A 34 éves természetfotós Máté Bence számtalan nemzetközi természetfotós díj mellett elsőként nyerte el az Év Ifjú Természetfotósa, majd felnőtt kategóriában a szakma Oscar-díjaként is számon tartott Az év természetfotósa (Wildlife Photographer of the Year) címet. Számos könyve jelent meg, munkásságáról háromrészes filmsorozat is készült.

A fővárosban március 13-án megnyitott tárlat válogatás az elmúlt húsz év képanyagából, célja pedig, felhívni a figyelmet a természetvédelem és a még védhető értékek fontosságára. A  nagyszabású, kültéri tárlat a budapesti kiállítás után országos turnéra indul, nyolc nagyvárosban lesz látogatható ingyenesen. Debrecen és Gödöllő után következik Eger, mégpedig június 13-tól július 7-ig. Eger után Keszthelyen, Szegeden, Győrben és végül Miskolcon állítják ki a képeket.

Borítókép: matebence.hu

FORRÁS: egerhirek.hu

div#stuning-header .dfd-stuning-header-bg-container {background-size: initial;background-position: top center;background-attachment: initial;background-repeat: initial;}#stuning-header div.page-title-inner {min-height: 650px;}
X