fbpx

A láthatatlan természetfotós munkáiból nyílt kiállítás

Tegnap hivatalosan is megnyílt Máté Bence természetfotós kiállítása a budapesti Szent István téren. Az első tárlatot országszerte további hét követi majd.

Máté Bence, az egyetlen fotós, akit az év ifjú természetfotósának, majd később az év természetfotósának is megválasztottak; egyben ő a BBC világverseny történetének legeredményesebb fotósa. A „láthatatlan madárfotós” nevet a Spektrum csatornán sugárzott dokumentumfilm sorozatban kapta.

Máté Bence kiállításaFORRÁS: BENCE MÁTÉ/FACEBOOK

Az idei kiállítás anyagát 623 olyan fotó alkotja, melyek már sok száz nemzetközi versenyen részt vettek. Összesen 333 négyzetméternyi üvegfelületen lehet megcsodálni a fényképeket. A hatalmas paravánokat legelőször Budapesten, a Szent István téren állítják ki, majd jönnek sorban a vidéki városok is. A kiállítások látogatása ingyenes, plusz lesznek a témához kapcsolódó előadások is, erről részletesebben a matebencekiallitas.hu oldalon lehet olvasni.

A kiállítások időpontja:

Budapest, Szent István tér: március 13 – április 1.
Debrecen, Kossuth tér: április 4 – 28.
Gödöllő, Királyi kastély: május 3 – 10.
Eger (szervezés alatt): június 13. – július 7.
Keszthely, Festetics kastély: július 11. – augusztus 4.
Szeged, Kárász utca: augusztus 8. – szeptember 8.
Győr, Széchenyi tér: szeptember 12. – október 6.
Miskolc, Városház tér: október 10. – november 3.

A kiállítások célja, hogy felhívja az emberek figyelmét a magyar vadvilág sokszínűségére. A tárlatokkal párhuzamosan indul egy verseny is, mely arra ösztönzi a résztvevőket, hogy ismerjék meg jobban a lakóhelyük környékén lévő élővilágot. A Fajbook.hu oldalon minden infó elérhető a versenyről, mellyel komoly nyereményeket is haza lehet vinni.

FORRÁS: Travelo.hu

div#stuning-header .dfd-stuning-header-bg-container {background-size: initial;background-position: top center;background-attachment: initial;background-repeat: initial;}#stuning-header div.page-title-inner {min-height: 650px;}
X